Magyar Elektrotechnikai Egyesület

Táczi István képe

Dr. Táczi István

2018-ban végzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karán okleveles villamosmérnökként, ahol azóta a Villamosmérnöki és Informatikai Kar doktorandusza. Kutatási területe a villamosenergia-rendszerek stabilitása, a szintetikus inercia hatáselemzése, megújuló energiatermelők rendszerintegrációja és az okoshálózati megoldások. A Villamos Energetika Tanszéken laboratóriumi és tantermi gyakorlatokat vezet, előadásokat tart, valamint hallgatói projektmunkákat (szakdolgozat, diplomaterv) vezet. Kutatási asszisztensként részt vesz az MTA-BME FASTER Lendület Kutatócsoport munkájában elosztóhálózati állapotbecslő rendszer fejlesztésében. Emellett az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. innovációs szakreferenseként dolgozik.

Nemzetközi szakmai szervezetekben is aktív, az IEEE Power and Energy Society hazai tagozatának vezetőségi tagja, korábban a műegyetemi diákszervezet vezetője volt (2015-2020). Több nemzetközi munkacsoportban is szakmai tevékenységet végez:

  • IEEE Smart Grid Community – Battery Storage Working Group
  • CIGRÉ Joint WG A1/C4.66 – Guide on the assessment, specification and design of synchronous condensers for power systems with predominance of low or zero inertia generators
  • CIRED WG 2020-2 – Dynamic Network Tariffs – An opportunity for the energy transition

István 2015 óta a Magyar Elektrotechnikai Egyesület tagja, ahol 2019 óta a Szakmai és Tudományos Bizottság, valamint az Elektrotechnika folyóirat szerkesztőbizottsági tagja. 2016 és 2019 közt a Mechwart András Ifjúsági Társaság alelnöke, 2020-tól pedig elnöke.

 

MAGYAR ELEKTROTECHNIKAI EGYESÜLET
MECHWART ANDRÁS IFJÚSÁGI TÁRSASÁG
1075 BUDAPEST, MADÁCH IMRE ÚT 5. 
TEL.: +36 1 312 0662
MAIT@MEE.HU